Elkezdte második évadát az Érdi Ökofilmklub az érdi Parkvárosi Közösségi Házban. Az első évad sikere után egy osztrák-német dokumentumfilmet nézhettünk meg - a támogatóknak köszönhetően ingyen - földünkről, a műanyag bolygóról, azaz a mindent elborító műanyagokról.


 

erdlako plastic planetMi lenne, ha kiderülne, hogy a levegő rákkeltő? Csak legyintenénk, hisz nem tudunk nélküle élni. Hasonló a helyzet a műanyaggal, azzal a különbséggel, hogy sok fajtája bizonyítottan egészségkárosító. Nehéz dolog a témáról szórakoztatóan és mégis kissé elmélyülten beszélni, az érdi ökofilmklub szeptemberi alkalmán vetített film és az azt követő beszélgetés mégis elég jó kísérletet tett rá.

A szervező-moderátor Uhri Bálint ezúttal Merza Pétert, a Humusz munkatársát hozta el beszélgető vendégnek. A természetvédelmi mérnöki végzettségét alapszakon a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán szerezte, a mesterképzést pedig a Szent István Egyetemen végezte el. Óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály számára tartott már szemléletformáló foglalkozásokat, előadásokat, így mindenkivel megtalálja a "közös hangot".

A következő félóra a késő éjszakába nyúló, izgalmas beszélgetésből mutat be egy-két szeletet.

A filmet meg lehet nézni itt: https://www.youtube.com/watch?v=5bNxEvhd58E

A további filmekről, időpontokról az Érdi Ökofilmklub oldaláról értesülhettek: https://www.facebook.com/ofkerd

 

erdlako podcast

 
Iratkozz fel rss icon2podcast csatornánkra! Hogyan? Így: erdlako.hu/podcast 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!