Aradszki András és a Sátán eseteAradszki András nem ült le vitázni. Nem kérdezhettük őt. Kénytelenek voltunk utána járni, hogy kicsoda is ő valójában, s hogyan dolgozik.

 

Az Érdi Közéleti Kerekasztal vitasorozatot szervezett a parlamenti mandátumért induló jelölteknek. A cél a leendő képviselők megismerése és bemutatása volt, és annak kiderítése, hogy mit kínál a jelölt, a választópolgárok mit várhatnak tőle az országgyűlési munkájában. A vitára minden jelölt meghívást kapott, közülük öten el is fogadták meghívásunkat (Dr. Csőzik László – MSZP-Párbeszéd, Márton Janka – Aquila párt, Szécsi Barbara – MKKP, Turcsán Szabolcs – LMP és Dr. Vágó Sebestyén – Jobbik), és rész vettek a vita első két fordulóján.

Sajnos a választókerület jelenlegi képviselője, egyben a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nem válaszolt a Kerekasztal megkeresésére. Mivel jövőbeli terveiről így nem lehetett tájékozódni – egy cikksorozatban összefoglaltuk az elmúlt ciklusban végzett képviselői tevékenységét. A jobb érthetőség kedvéért a felszólalásokat, nyilatkozatokat kiegészítettük a sajtóban megjelent reakciókkal, háttérinformációkkal. A sorozat első részei a jelölt képviselői tevékenységét mutatják be. (Az első rész itt.)

Aradszki András parlamenti felszólalásaiban kétszer említette meg Érdet. Haladjunk időrendben visszafelé!

 

A 2017. október 9-i napirend előtti felszólalás „A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség” címmel

Lássunk néhány, - a sajtóban sokat idézett - részletet a felszólalásból! A teljes szöveg megtalálható például a parlament.hu-n itt és az aradszkiandras.hu-n itt, a felszólalásról készült videó pedig a parlament.hu-n itt:

1. részlet

“Ma már tudjuk, hogy a fatimai harmadik titok szerint, amelyet éppen száz éve közölt a Szűzanya a három pásztorgyermeknek, a sátán egyház elleni legnagyobb és legvégső támadása a családok elleni támadás lesz. Látjuk ezt már az abortusz, az eutanázia, az egyneműek házassága és a genderelmélet politikai erőltetése vonatkozásában is. A szentatya erről szóló gondolatait persze a Soroszsoldosok nem idézik. De látjuk a nagy európai család elleni támadásokban is, amikor Soros és elvtársai fel akarják számolni a nemzetek önállóságát és értékeit, felhígítva a keresztény szellemiségű Európát idegen migránsok tízmillióinak kényszeres betelepítésével.”

A HVG.hu-n 2017. október 12-én megjelent cikkben erről a követkkezőt írják:

“Csakhogy az éppen száz éve a portugáliai Fatimában két pásztorlány látomásában megjelent Szűz Mária kinyilatkoztatásai közt ilyen nem szerepelt. A problémák már ott elkezdődnek, hogy a titkok még a katolikus egyház hivatalos álláspontja szerint sem a jövendő események pontos, „lefényképezhető” víziói, hanem prófétai látomások csupán. Az első két titok is ezekkel a megszorításokkal értelmezhető úgy, hogy a látnokok már 1917-ben megkapták az üzenetet az eljövendő két világháborúról, majd az azt követő náci és a kommunista diktatúráról. Ama bizonyos, nyolc évtizeden át a nyilvánosságtól is elzárt harmadik titok pedig még ezeknél is homályosabb.”

 

2. részlet

“A sátán elleni küzdelem pedig keresztényi kötelesség. Igen, a sátán támadásáról beszélek, aki egyben a tagadás angyala is, hiszen lépten-nyomon tagadják, hogy mire készülnek, még akkor is, amikor az már nyilvánvaló. Idegesen bizonygatják, hogy nincs kvóta; nincs kötelező betelepítés; a Soros-terv nem létezik. A sátán máshol a hamis fény hordozója, Lucifer, hiszen álhumánus módon, emberbaráti köntösben, hasonlóan álszent és hazug jelszavakkal oktatja ki még az egyházat is az emberszeretetből. Emberellenes bűn ez, és mint ilyen, istenellenes is. Hogy ebből kérnek-e a magyarok, az néhány héten belül nyilvánvaló lesz. A nemzeti konzultáció kiváló lehetőség arra, hogy véleményt mondjunk a sátáni Soros tervről elsődlegesen, de egyben arról is, hogy mit gondolunk ezeréves hazánkról, nemzeti szuverenitásunkról, szabadságunkról és szeretett Európánkról.”

Az alfahir.hu-n megjelent cikkben erről ez olvasható:

“Beer Miklós (szerk.: a váci egyházmegye püspöke) az ATV Egyenes beszéd című műsorában kitért Aradszki András KDNP-s államtitkár hétfői napirend előtti parlamenti felszólalására is. Emlékezetes, a kereszténydemokrata színekben politizáló képviselő Soros Györgyöt a Sátánhoz hasonlította, aki ellen a rózsafüzér a megfelelő eszköz.

A katolikus vezető az ATV-ben úgy fogalmazott, nem értette ezt a megnyilatkozást, és a válaszom az, hogy ezt nem mondhatjuk ki.

A püspök szerint nem szabad a másik embert Sátánnak nevezni, az ő emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem is egyezik a véleményük.

 

3. részlet

“Szombaton a választókerületem központja, Érd körül szervezett rózsafüzér-zarándoklaton vettem részt, ahol, miként a lengyel testvéreink is, hazánkért, a keresztény Európa ma hiányzó szabadságáért és a terrorizmus eltűnéséért imádkoztunk a Szűzanyához, mert a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen - ezt vallja Szent János Pál és Benedek pápákon kívül számos ördögűző is -, és képes a történelem megváltoztatására. Ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.“

Az erdmost.hu-n pedig 2017 szeptember 30-án a következő jelent meg az idézetben megemlített zarándoklatról:

“Szombaton Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül

Mint az utóbbi esztendőkben minden ősszel, idén is zarándoklatra készülnek az érdi és a térségben élő katolikusok, akik örömmel várják a hozzájuk szívesen csatlakozó egyéb felekezethez tartozó keresztényeket is. Az idei Élő Rózsafűzér Zarándoklat Érd Körül elnevezésű rendezvényt október 7-én, szombaton tartják meg városunkban.

A zarándoklat tavaly az irgalom jegyében került megrendezésre, idén a Mária-jelenésekről emlékeznek meg a városért, az érdi családokért, és a környező településekért zarándoklók.”

Az alfahir.hu korábban idézett cikkében pedig ez szerepel a rózsafüzérrel kapcsolatban:

"Beer „nem örült neki”, hogy Aradszki a rózsafüzért említette mint a Soros-terv elleni védekezés eszközét. Úgy fogalmazott, „az imádság a mi belső életünk”, ami nem a Parlament elé való. A váci egyházmegye vezetője a protestáns testvéreket is említette, akik nem imádkozzák a rózsafüzért, ezért a felszólalást „ügyetlennek” minősítette.”

 

A 24.hu-n megjelent interjúban Aradszki András ezt mondja erről a felszólalásáról:

24.hu: Sejtette, hogy ekkora felzúdulást kelt majd a múlt heti sátános felszólalása?

AA: Nem. De tanulság, hogy ami félreérthető, azt félre is értik. Bár szerintem nem volt félreérthető.

24.hu: Az öntől eddig idegen stílus alapján, meg hogy papírból olvasta a szöveget, sokan azt feltételezik, nem is maga írta a felszólalást, hanem Rogán Antal kommunikációs stábja, s csak a kezébe nyomták a kötelezőt.

AA: Áh.

24.hu: Szóval ön írta?

AA: Persze.

 (Folytatjuk!)

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!