Mindenki képviselője

Nem válaszol képviselője? Kérdezzetek minket, mi utánanézünk, megkérdezzük helyettetek. És ha ő nem, majd mi válaszolunk is.

patak kibetonozasa

Az Önkormányzat a lakossággal történő, előzetes egyeztetés nélkül megkezdte a Sulák-patak kibetonozását, ezzel alapvetően megváltoztatja, a környék vízháztartását, és kipusztítja a patak élővilágát.

elvira elotte utana 1Nem. Hiába állítja a városvezetés, ez lehetetlen. Nem véletlenül előírás a védőtávolság minden hasonló esetben.

furdozok 01Alpolgármesteri tájékoztatás szerint még búvárkodni is lehet majd búvárkodásra is alkalmas lesz a most épülő Papi-tóban. Egy ismerősöm jelezte, hogy ő ugyan nem engedi be a gyerekét a létesítendő "viziparadicsomba", mert nem bízik a víz fürdőzésre alkalmas minőségében. Mi lehet az igazság?

elvira utem 1 1Az érdi Elvira-majorba ipari parkot telepítenének. Sokat foglalkoztunk az Érdlakó hasábjain az üggyel, s hogy miről szól a történet, azt röviden az alábbiakban foglaljuk össze.

Riportok a Lánchíd rádióban:

  • Rodics Katalin, ökológus 0:55-től
  • T. Mészáros András, polgármester 18:45-től
  • Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója 29:25-től

http://lanchidradio.hu/videok/186093

szervezet elolanc(Az Élőlánc Magyarországért közleménye) Az önkormányzatok alulfinanszírozásával magyarázza Érd polgármestere, hogy miért kell a nemzeti - és globális - kincset érő érdi csonthéjas gyümölcsös génbank létét veszélyeztetni a helyére telepítendő ipari parkkal.

elvira major 01

Nem tudni, mi az igazság, mivel a városháza a terveket nem hozza nyilvánosságra, csak egymásnak néhol ellentmondó félinformációkat.

A hajtás után a felvétel.

elvira 04Alapvető Jogok Biztosának Hivatala: Érd MJV illetékes döntéshozói alkotmányos kötelezettségüknek megfelelően biztosítsák a gyümölcs-génbank további zavartalan működését az Elvira-majorban!

Elköltöztetnék az Elvira-majort. Összecsomagolnák és elvinnék Érdről. Mert akadályozza az ipari park fejlesztését. Pont a faültetvény és génbank van útban az ipari parknak. Hát fogják és viszik?

A párját ritkító érdi génbank kormányzatoktól függetlenül veszélyeztetett helyzetben van. Hogy miért fontos az Elvira-majorban működő génbank, arról korábban itt írtunk, s hogy már a baloldali kormányzatok is szemet vetettek a területre, azt még korábban itt írtuk meg.