badacsonyi rallySzóval van, hogy a jobb kéz belegabalyodik a balba, és már senki sem tudja, hogy mi van, de az ész megáll!

 

Az van, hogy többször írtunk a Badacsonyi utcáról. (Azok kedvéért, akik nem ismerik. Ez az utca, a Tárnoki útról indul, és párhuzamosan a Bajcsy Zsilinszky úttal, a Vincellér utcába torkollva ér véget.) Arról ne is essék szó, hogy "természetesen" nem aszfaltos. Miért is lenne az? Hiszen a Bajcsy az, egy utcával feljebb a Bikavér utca is aszfaltos. Tehát a Badacsonyi maradhatna békében, és lehetne poros.

Józan épeszű polgár úgy is kihagyja, és az aszfaltos utakon hajtat tovább. De nem Érden. Ez az utca az, ahol a Tárnoki útról jobbra fordulni nem akarók, a két jelzőlámpás csomópontot elkerülni vágyók, "normál" 50-75 km/h-s tempóval nagy sietve elérik a Bajcsy 30-as tábla- és jelzőlámpa mentes részét. Ez is rendeben volna, mert hát ilyenek vagyunk, kerülünk jó nagyot, mert érvényes a mondás, miszerint "Két pont között a legrövidebb út az egyenes. De én tudok egy rövidebbet!" :)

De vissza a Badacsonyi utcához! Ez az utca, különösen a Leányka és a Tárnoki között, elegendő lejtéssel bír ahhoz, hogy a csapadékvíz elérhesse azt a sebességet, mely már alkalmas arra, hogy az utca egy jelentős részét magával ragadja, és elérvén a SPAR kereszteződését, lerakja terhét, melyet az ÉKF ezután fellapátol és elhord valahová....

Namost minap arra ébredtek az itt lakók, hogy valaki ott fent, a nagy és méltán hatalmas nevekből álló Városházán, lepillantott rájuk, és valami biokemikáliával nyakon öntötték az út maradványait. Gödröstül, kátyústól és a minden folytonossági hiányával együtt. Fantasztikus napok voltak ezek! Nem porzott az utca! Évtizedek óta először a virágokat lemosta az eső, és kivirultak, hisz' nem lepte be őket fél óra múlva a másfél, két centis kőpor. Idilli pár hét volt. Újra szellőztettek az itt lakók, sőt! olyan is volt, aki a teraszán teregetett! Mondták is: "Na végre, valakinek eszébe jutott valami kitűnő dolog is!" És örültek!

Egészen a mai szép délelőttig! Mikor is munkagépek lepték el az utcát. Billencsek jöttek, meg úthenger! És lássatok csodát, elkészült az új, gider-gödör mentes porral borított Brand NEW Badacsonyi utca. A jó autósok, kik megszokták, hogy immár hetek óta 90-es tempóval kerülhetik el a lámpás kereszteződéseket, most azzal szembesültek, hogy a csudira felpolírozott csodamasináik, egy poralagútban fuldokolva, porréteg alá kerülnek, a kerülő manőver során.

Az ott lakókat hagyjuk. Megszokták, ők már így élik az életüket! Tudják, hogy ahogy vannak, le vannak sajnálva! Vesznek porrongyot, és kussolnak, mert hol a volt alpolgármester, hol pedig a regnáló nem tudják kit képviselő képviselő jön, és megmagyarázza nekik, hogy fogják be az állandóan bégető bagólesőjüket, mert a VÁROSNAK (csupa nagybetűvel, hogy bevésődjön!) Óriási tervei vannak, és majd jól meglátják az itt lakó senkiháziak.

Tényleg hagyjuk. Ez ilyen, ilyen más utcákban is!

Nekünk már CSAK egy kérdésünk van!

Ki az a hűtlen, gondatlan gazda, aki a város pénzét (KÖZPÉNZ!!!!) először biokemikáliára költi, majd az így megfogott porzás tetejébe, 2-3 centiméteres kőport terít, újabb horribilis közpénzen!? Úgy, hogy az a nyomorult utca, újra egymerő POR! Tényleg az a hülye, aki úgy gondolja, hogy előbb meg kellett volna csinálni az utcát, majd kezelni a porzás ellen. NEM FORDÍTVA! De most tényleg???? Margit!!!! Noooóóóóóórmáááális?

A kép forrása: FOX Sport, Source: Getty Images

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!